2todrive

2todrive

Alkmaar

2toDrive

Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen!

Dankzij 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17emag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach. Wil jij ook meedoen? Bekijk dan snel Wat is 2toDrive of bel ons via 06-29097017 voor meer info. Nog niet helemaal overtuigd?

Waarom meedoen?

Nog niet helemaal overtuigd om mee te doen aan 2toDrive? Hieronder staan alle voordelen op een rijtje en kun je lezen hoe 2toDrive precies in z'n werk gaat.

  • Je doet extra rijervaring op, hiermee verklein je de kans op brokken maken;
  • Jongeren die aan 2toDrive meedoen zeggen dat zij zich een zelfverzekerder en veiligere bestuurder voelen;
  • Jij kiest je eigen coaches (minimaal één, maximaal vijf);
  • Je kunt aan je coach bewijzen dat je goed kunt rijden;
  • Ook je vrienden mogen met jou en je coach mee in de auto, wel zo gezellig!

Overgangssituatie begeleid rijden vanaf 1/11

Sinds de start in november 2011 hebben meer dan 200.000 17-jarigen het rijexamen met succes afgelegd. Zij rijden tot hun 18e onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Dit experiment, ook bekend als ‘2toDrive’, loopt tot en met 31 oktober 2017. Minister Schultz heeft eerder aangekondigd dat begeleid rijden definitief wordt ingevoerd in de wet. De wet om dat te regelen is in een vergevorderd stadium.

Ook als de definitieve wet nog niet volledig is ingevoerd heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu door overgangsrecht geregeld dat jongeren die op 1 november 2017 (bij de afloop van het experiment) 16 jaar en ouder zijn gewoon hun rijbewijs kunnen halen vanaf hun 17e jaar. Voor hen verandert er niets. Jongeren die op 1 november 2017 nog geen 16 jaar zijn, kunnen nog niet direct starten met het traject voor begeleid rijden. Zij moeten wachten tot begeleid rijden definitief is ingevoerd. Naar verwachting treedt deze wet in begin 2018 in werking waarmee verwacht wordt dat deze jongeren in ieder geval gewoon kunnen starten met praktijklessen als zij 16,5 jaar zijn. Dus gewoon aanmelden en maak gebruik van de aanbieding van de maand.

Meteen aanmelden voor 2toDrive? Vraag dan direct een begeleiderspas aan!

» Begeleiderspas aanvragen

(bron 2todrive)

Terug naar home