HEERHUGOWAARD

HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard geeft in samenwerking met Brijder Jeugd en Preventie al een aantal jaren de Alcohol Verkeercursussen (AVC) voor jongeren.

Gratis rijbewijs

Ben je tussen 17 en 25 jaar en ga je je autorijbewijs halen? Dan kan je meedoen aan de Alcohol Verkeer Cursus (AVC). Het certificaat van deelname geeft je korting bij het aanvragen van het autorijbewijs bij de gemeente.

Brijder Jeugd en Preventie geeft de cursussen in samenwerking met de gemeente Heerhugowaard en JC Kompleks. Stichting Basement financiert de cursussen. De AVC wordt gegeven om weggebruikers bewust te maken van de gevolgen van het rijden onder invloed. De cursus is een goede aanvulling op de theorie die je volgt voor het behalen van je rijbewijs.

Voorwaarden

  • Je woont in Heerhugowaard
  • Je staat ingeschreven bij een autorijschool
  • Je hebt een smartphone. Het lesprogramma gaat voor een deel via apps.

Cursusdata, locatie en opgeven

Er zijn 20 plaatsen per avond, er is geen garantie dat je wordt ingedeeld op de avond van je keuze.
De cursussen zijn in JC Kompleks, Beukenlaan 1a te Heerhugowaard en starten om 19.00 uur.
Voor de exacte datum neem je contact op. Meld je aan via de mail bij Brijder Jeugd & Preventie: verkeerscursus@brijder.nl onder vermelding van je naam, adres, woonplaats en geboortedatum.

Gratis rijbewijs aanvragen

Na afloop van de cursus krijg je een certificaat. Hiervoor moet je een geldig legitimatiebewijs meenemen. Het certificaat is 2 jaar geldig.

Bij het aanvragen van je rijbewijs bij de gemeente lever je het certificaat in. Je hoeft dan geen legeskosten te betalen (in 2020 scheelt dat € 40,65!). Heb je bij de aanvraag geen certificaat ingeleverd? Dan loop je de korting mis, want de gemeente betaalt géén leges terug.

Park van Luna in Heerhugowaard

1e foto van het Park van Luna in Heerhugowaard

Park van Luna in Heerhugowaard

2e foto van het Park van Luna in Heerhugowaard

Park van Luna in Heerhugowaard

3e foto van het Park van Luna in Heerhugowaard

Park van Luna in Heerhugowaard

4e foto van het Park van Luna in Heerhugowaard

5e foto van het Park van Luna in Heerhugowaard

Park van Luna in Heerhugowaard