ADHD of ADD Test, Nieuwsgierig doe dan de test op deze website

ADHD of ADD Test, Nieuwsgierig doe dan de test op deze website

ADHD of ADD Test

 

 

ADHD of ADD Test. Kijk maar even rond er staan ook nog wat andere testen bij. Wil je hier meer over weten stuur dan een mailtje.

Ben je niet gediagnosticeerd maar wil je wel een test doen om te kijken of je misschien wel ADHD of ADD hebt.

Kijk dan hier:http://adhd-add-test.nl/

Wil je hier meer over weten stuur dan een mailtje.

Zelftest

ADD

ADD staat voor Attention Deficit Disorder. ADD is een subtype van ADHD. Officieel wordt ADD aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, overwegend onoplettendheidtype genoemd. Er is sprake van een verminderde concentratie.

ADD bij volwassenen komt regelmatig voor. ADD’ers komen dromerig over maar hebben een hoofd vol gedachten. Ze zijn overgevoelig voor uitwendige prikkels en trekken zich regelmatig terug om opgedane ervaringen te verwerken. Bovenstaande ADD symptomen en ADD kenmerken komen vrijwel altijd voor bij mensen met ADD.

ADD symptomen volwassenen

In een groep voelen mensen met ADD symptomen zich vaak niet op hun plek omdat er te veel prikkels binnenkomen. Ze zijn onzeker en hebben zich vaak vanaf hun kinderjaren al anders gevoeld. Velen zijn vroeger gepest op school.

Overige ADD kenmerken bij volwassenen

Maar en zijn meer ADD kenmerken:

 • vergeetachtig en chaotisch door een slecht kortetermijngeheugen
 • slecht overzicht in tijd hebben
 • moeite met prioriteiten stellen
 • meer behoefte aan slaap
 • heel precies en grondig in denken en handelen
  • dit kan leiden tot breedsprakigheid en wat statisch of dwangmatig gedrag
 • moeite met het uiten van gevoelens
 • moeite met snel en adequaat reageren op onverwachte gebeurtenissen door vertraagde informatieverwerking.
  • dit moet niet verward worden metautismeomdat ADD’ers in tegenstelling tot mensen met autisme vaak prima verbanden kunnen leggen.

Hyperfocus bij ADD stoornis

Enerzijds hebben mensen met een ADD diagnose een rustig, stressarm leven nodig om alles te kunnen overzien. Als het echter te saai wordt, raken ze ongemotiveerd, traag en moe. Zij zoeken om deze reden ook vaak de spanning op. Bij inspiratie of spanning kunnen mensen met ADD symptomen in een hyperfocus raken door een toestroom van dopamine in de hersenen. Dan gaan ze veelal te laat naar bed en kunnen ze net als mensen met ADHD tijdelijk wat hyper overkomen.

ADD vrouwen

De kennis over ADD bij vrouwen is beperkt omdat er vaker onderzoek wordt gedaan naar mannen en kinderen met ADD.Toch komt ADD veel voor bij vrouwen, de diagnose ADD wordt alleen niet snel gesteld. Deze ADD vrouwen weten hun ADD stoornis echter goed te verhullen door gebruik te maken van hun hoge intelligentie, creativiteit en doorzettingsvermogen. Het resultaat is echter steeds vaker lichamelijke en emotionele uitputting op volwassen leeftijd. Dit komt vooral voor bij vrouwen tussen de 20 en 35 jaar. Hun ADD diagnose wordt dus vaak pas later gesteld.

Dus bij twijfel: doe even de ADHD of ADD Test

bron( https://www.psyq.nl/adhd-bij-volwassenen/symptomen-add)
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]